Limfna drenaža lica Zdravlje relax ljepota

Tretman limfne drenaže se odvija bez nanošenja ulja ili krema, dakle na čistoj koži. Nakon nekoliko tretmana koža postaje gipka, meka i svijetlija – čak i u slučajevima suhe i perutave kože. Ovakav rezultat često iznenadi klijente posebice žene koje se svakodnevno njeguju preparatima za hidrataciju kože. Ipak, to ne znači da uz limfnu drenažu treba prestati sa uobičajenom njegom, njihov učinak svakako postaje vidljiviji. Opuštanje mišića, toniziranje kože, osjećaj lakoće, ublažavanje bora na licu te smanjenje podbratka i vrećica oko očiju su prednosti limfne drenaže lica.

Usporena i smanjena cirkulacija limfe dovodi do nagomilavanja toksina u organizmu, usporava dostavu hranjivih materija ćelijama i metaboličke procese u njima, što dalje negativno deluje na funkcionisanje i stanje ćelija, a time i tkiva i organizma u celini. Limfnom drenažom se postiže ravnoteža telesnih tečnosti u organizmu i bolje opšte stanje organizma. Korisna je i primjenjuje se u mnoge svrhe, a najbolji učinak daje u sklopu anticelulitnih tretmana i tretmana sa radiotalasnim (RF) procedurama, zatim u poboljšanju venske cirkulacije, kao i u tretmanima otklanjanja otoka (edema). Važno je pri tome istaći da regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva. Limfna drenaža lica ima za ulogu da popravi opšte stanje same kože.

Zdravlje relax ljepota

Slični tretmani:

  • Fresh foot tretman za otečene i umorne noge ;
  • Masaža lica ;
  • Eterična masaža svijećama ;
  • Kokos masaža ;
  • Masaža školjkama iz Tihog Oceana.

Iako je opšte poznato da se limfna drenaža sprovodi na celo telo, na današnjem času, tema je bila limfna drenaža lica, vrata i dekoltea. Limfna drenaža se sprovodi na klijente koji imaju problematičnu kožu, kuperoznu kožu, rozaceu. Ispumpavanje limfnih čvorova kreće od ključnih kostiju, zatim se prelazi na vrat i onda se prelazi na lice. Limfna drenaža se izvodi sa nekoliko pokreta a svaki pokret se radi kažiprstom ili palcem. Pokreti se ponavljaju 3 do 5 puta.