Masaža glave,vrata i ramena Zdravlje relax ljepota

icon

Zbog modernog načina života skoro svi patimo od stresa koji prouzrokuje zamor, ukočenost u vratu, glavobolju i nesanicu. Standardna masaža glave pospješuje dotok krvi do vratnih mišića i glave pri čemu se otklanja ukočenost i postiže bolje držanje tijela.

UZROCI BOLOVA U VRATU I RAMENIMA

Najčešći uzrok napetosti mišića u ovoj zoni jeste sjedenje. U današnje vrijeme, čak i djeca mnogo vremena provode sjedeći, najčešće za računarom. Bilo da čitamo, pišemo ili radimo na računaru, dugotrajnim sjedenjem opterećujemo mišiće ramena i vrata, što dovodi do mikrooštećenja spoljnih vratnih mišića, tetiva i ligamenata. Masaža vrata i ramena, opušta napete mišiće i podstiče ih da se regenerišu.

Pored sjedenja, koje je u današnje vrijeme faktor broj jedan koji izaziva probleme s vratom i kičmom uopšte, bolove prouzrokuje i loše držanje, neudobna odjeća, prekomjerna težina, nedovoljna snaga mišića i, naravno, životna dob.

 

KAKO DJELUJE MASAŽA VRATA I RAMENA

Prije svega, utiče na to da se uopšte bolje osjećamo, jer djeluje opuštajuće na čitav organizam. Pospješuje cirkulaciju krvi i limfe u području glave, vrata i ruku, što dovodi i do smanjenja glavobolja. Zahvaljujući tome, podstiče izbacivanje toksina kroz tečnosti u organizmu i poboljšava dotok kisika u sve ćelije u području glave i vrata. Masaža vrata i ramena pozitivno utiče i na kožu, jer podstičući cirkulaciju, povećava elastičnost kože i potkožnog tkiva. To znači da ovaj tretman ima i estetsku funkciju.

Masaža vrata i ramena utiče i na položaj tijela. Zahvaljujući tome što otklanja bol u ovom području, ona čini da svaki dio tijela zauzima normalan položaj, te da ne krivimo glavu i ne namještamo vrat u položaj „u kom najmanje boli“.

Zdravlje relax ljepota

SPECIJALNA FENIX SPA PONUDA