Masaža vrućim vulkanskim kamenjem Zdravlje relax ljepota

icon

Hot Stone masaža ili masaža vrućim kamenjem je specijalna vrsta masaže u kojoj se koristi glatko zagrijano kamenje za opuštanje mišića. Kamenje je najčešće bazalt, crni vulkanski kamen koji jako dobro upija i zadržava toplinu. Ovo je prvenstveno vrlo ugodna i relaksirajuća vrsta masaže. Toplina kamenja pomaže pri opuštanju ukoćenih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje živčani sustav. Kamenje se grije u vodi, najčešće u električnom grijaču sa termostatom, pa se njegova temperatura može mijenjati po volji.

Upotreba vrućeg kamenja seže u davna vremena ali u današnje vrijeme se je počela masovnije koristiti 1993. godine. Mary Hannigan Nelson uvela je novi način masaže nazvan LaStone u Arizoni i od tada je ova vrsta masaže u stalnom porastu.

Šta se događa tijekom Hot Stone masaže?
Prije nego dođete kamenje se dezinficira i zagrije. Na početku masaže koristi se ulje kako bi kamenje lakše klizilo po klijentovoj koži. Kozmetičarka uvijek prvo drži kamenje u ruci i sa tako zagrijanom rukom dodiruje klijenta kako bi provjerila temperaturu kamenja. Leđa se masiraju glatkim i plosnatim kamenjem malo većim od jajeta. Nakon masaže kamenje se može postaviti po važnim točkama duž kralježnice i lumbalnog dijela leđa.

Nakon što se okrenete na leđa, kozmetičarka koristi manje kamenje za masažu lica i vrata. Kamenje se može postaviti u klijentove dlanove, ili između prstiju, u svrhu poboljšanja cirkulacije.  Većina ljudi toplinu vrućeg kamenja doživljava kao vrlo ugodnu. Hot Stone masaža je dobra za ljude kojima je često zima, imaju hladne noge, odnosno imaju problema sa cirkulacijom. Također je vrlo povoljna za one koji imaju problema sa napetošću u mišićima, a preferiraju lagane masaže. Toplina opušta mišiće i dozvoljava kozmetičarki da ih masira bez velikog pritiska.

Efekti:

  • poboljšana cirkulacija,
  • opuštanje mišića,
  • eliminacija negativne energije zbog prisustva minerala u kamenju,
  • uspostavljanje novih pozitivnih energetskih tokova čime se postiže fizička i duhovna ravnoteža.
Experience the Art of Caring

GET LEMON AMAZING OFFERS